KUANTAN: Seorang lelaki bersenjata melepaskan tembakan lima kali berturut-turut ke arah rumah kapten pasukan bola sepak Pahang, Mohd Razman Roslan di Lorong Kubang Buaya 35 di sini awal hari semalam.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pahang, Mohd Zakaria Ahmad berkata peluru itu mengenai cermin belakang kereta Toyota Vellfire yang diletakkan di hadapan rumah.

Beliau berkata, Mohd Razman, 31, sedang menonton televisyen manakala isteri dan dua orang anaknya sedang tidur ketika dikejutkan oleh bunyi tembakan di luar rumah kira-kira jam 0:30.

“Tiada siapa yang cedera dalam kejadian itu. Kami sedang dalam proses menyiasat motif di sebalik tembakan dan ia adalah terlalu awal untuk membuat sebarang andaian mengenai kejadian itu, ” katanya.

Mohd Razman telah membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Kuantan.

Sementara itu, Mohd Razman berkata beliau pada mulanya fikir bunyi tembakan itu adalah bunyi bunga api semata-mata.

“Apabila saya melihat di luar, saya melihat cermin belakang MPV saya berkecai. Saya bergegas keluar dari rumah dan terkejut apabila mendapati beberapa butir peluru berhampiran kenderaan itu, “katanya.

Katanya, beliau masuk ke dalam rumah, mengunci pintu utama dan terus menghubungi polis.

Pemain pertahanan kelahiran Kajang itu berkata beliau tidak tahu motif di sebalik kejadian tembakan itu dan dia tidak pernah diugut sebelum ini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here