Bapa kepada penyampai radio yang menghina hudud, mempersoalkan jika Malaysia masih tempat yang selamat untuk tinggal jika hanya menyuarakan pandangan menyebabkan ancaman seperti rogol dan bunuh.

Menyedari bahawa sebahagian besar ugutan daripada Melayu, Profesor Dr Mohamad Tajuddin Mohamad Rasdi mempersoalkan bagaimana budaya seperti permusuhan dapat wujud sama ada ia berpunca daripada kelemahan kepimpinan atau pendidikan di negara ini.

Beliau berharap tiada daripada mereka yang mengeluarkan ancaman hasil didikan daripada universiti awam Malaysia.


“Ya, mereka boleh diterima sebagai jurutera dan arkitek tetapi mereka tidak boleh diterima sebagai warganegara Malaysia, atau orang Islam atau lebih teruk lagi, sebagai manusia dengan hati nurani yang berperikemanusiaan? Apa sudah jadi?’ “Katanya.

Walaupun marah dengan kejadian itu, Mohamad Tajudin berkata beliau bersedia untuk memaafkan pengkritik anaknya, Aisyah, mengatakan bahawa masyarakat sendiri yang mewujudkan budaya itu.

Aisyah menerima ancaman pada pelbagai pihak selepas video yang bertajuk “Adakah hudud isi periuk nasi kita?” telah dimuat naik oleh stesen radio perniagaan BFM.


Orang ramai juga menggesa pihak berkuasa untuk mengambil tindakan terhadap Aisyah dan menuduhnya menghina Islam.

BFM kemudian mengeluarkan video tersebut dan memohon maaf bagi kesalahan yang berlaku.

Kelantan yang ditadbir oleh parti Islam PAS dalam usaha untuk menguatkuasakan undang-undang hudud di negeri ini walaupun mendapat tentangan hebat daripada rakan sekutunya dalam Pakatan Rakyat (PR), DAP dan PKR.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here