Ananda Krishnan adalah seorang ahli perniagaan dan seorang yang dermawan. Beliau kini dianggarkan mempunyai anggaran harta sebanyak $9.7 bilion menurut Forbes, menjadikannya yang kedua terkaya di Asia Tenggara di belakang Robert Kuok, dan tempat ke 82 di dunia.

Robert Kuok Hock Nien adalah seorang jutawan ahli perniagaan cina. Menurut Forbes, aset bersihnya dianggarkan sekitar $11.3 bilion, menjadikan beliau orang yang paling kaya di Malaysia dan kedua terkaya di Asia Tenggara selepas Dhanin Chearavanont dari Thailand.

Tan Sri Syed Mokhtar Shah bin Syed Nor Al-Bukhary adalah tokoh korporat bumiputera yang kaya di Malaysia. Dengan penglibatan dalam pelbagai bidang perniagaan pengangkutan dan logistik, perladangan, pembangunan hartanah, pertahanan dan gudang senjata serta generasi kejuruteraan dan kuasa, beliau mempunyai anggaran harta sebanyak $2.9 bilion menurut Forbes, menjadikan beliau berada dalam kedudukan 8 terkaya Malaysia. 

Tan Seri Dato Vincent Tan Chee Yioun adalah seorang ahli perniagaan dan juga seorang pelabur. Beliau adalah Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Berjaya Corporation Berhad yang melibatkan pelbagai perniagaan yang termasuk bermain golf, hotel, resort dan perjudian dalam kumpulan yang dikenali sebagai Kumpulan Berjaya. Anggaran kekayaan beliau adalah sebanyak $1.3 bilion. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here