JOHOR BAHARU, April 17, 2015: Keadaan di Hsbc Bank Taman Molek di sini menjadi huru hara apabila seorang pengawal keselamatan mengamuk dan menikam mati seorang pegawai bank serta mencederakan rakan sekerja mangsa di cawangan HSBC di Taman Molek petang ini.

Pegawai yang berusia 33 tahun mati di tempat kejadian dan mengalami kesan tikaman di muka dan leher manakala rakan mangsa yang berusia dalam 50-an mengalami kecederaan di muka dalam kejadian kira-kira jam 3.30 petang itu.

Ketua Polis Daerah Seri Alam Supt Abdul Samad Salleh berkata, polis berjaya menahan suspek yang berusia dalam lingkungan 40-an di tempat kejadian jenayah berikutan menerima  panggilan telefon daripada orang ramai.

Beliau berkata mayat mangsa dihantar ke Hospital Sultan Ismail di mana rakan sekerja si mati telah dirawat. Keadaannya dilaporkan stabil.

“Suspek bersenjatakan pisau apabila dia menikam pegawai bank lelaki di leher dan muka sebelum menyerang rakan sekerja wanitanya.

“Kami sedang mencari motif serangan ke atas kedua-dua pegawai bank. Rakaman dari televisyen litar tertutup akan digunakan untuk membantu siasatan,” kata Abdul Samad kepada pemberita di tempat kejadian.

Sementara itu, seorang saksi yang hanya mahu dikenali sebagai Wong, 53, berkata dia sedang beratur di kaunter bank apabila suspek memberinya nombor dan kemudian pergi.

“Selepas 10 minit, saya mendengar bunyi bising di bahagian belakang bank sebelum pengawal itu datang berjalan dengan mundar mandir sambil memegang pisau.

“Semua pelanggan terkejut dan berlari keluar dari bank untuk menyelamatkan diri,” katanya, sambil menambah bahawa dia telah pergi ke bank banyak kali dan tidak pernah melihat suspek sebelum ini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here