KOTA BAHARU – Pelajar kolej vokasional yang meninggal dunia di Bachok selepas dipukul oleh seorang pelajar senior semalam sempat menelefon ibunya untuk bertanya khabar sebelum kejadian tragis tersebut berlaku.

Bapa mangsa, Zime Yaakob, 49, berkata anaknya Mohamad Nur Akram, 16, mendaftar di kolej itu tiga bulan lalu selepas beralih dari Sekolah Menengah Sains Tengku Abdullah, Raub, Pahang.

“Ia adalah hasrat beliau untuk belajar di Kelantan jadi kami tidak mempunyai pilihan, kami bawa dia untuk meneruskan pengajian di kolej itu.

“Dia tidak pernah mengadu masalah sepanjang tinggal di sana. Malah dia menelefon ibunya pada jam 10:00 malam untuk bertanya khabar,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di Hospital Raja Perempuan Zainab II di sini, semalam.

Zime berkata dia tidak menyangka panggilan telefon jam 1:00 pagi itu adalah untuk memberitahu kematian anak lelaki keempat itu.

“Saya menerima panggilan telefon dari warden sekolah meminta kami pergi ke klinik Bachok dengan segera. Beliau berkata, anak saya berada dalam keadaan kritikal.

“Tanpa mengetahui punca, kami bergegas ke sana tanpa diberitahu mengenai kejadian sebenar,” katanya.

Tambahnya lagi, mereka sekeluarga telah menerima tragedi itu sebagai takdir.

Kali terakhir dia bertemu dengan anaknya yang digambarkan sebagai seorang anak yang baik dan tenang adalah semasa cuti sekolah baru-baru ini, sebelum pergi ke asrama.

Difahamkan juga bahawa hari kejadian tersebut berlaku semalam adalah hari jadi mangsa.

Jenazah Allahyarham selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Wakaf Berangan, Pasir Puteh.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here