Baru-baru ini, satu gambar yang mengejutkan pencinta makanan segera di seluruh dunia tersebar. Benarkah KFC menyediakan tikus goreng kepada pelanggan?

Gambar yang disiarkan oleh Devorise Dixon dari California telah tersebar meluas di internet awal bulan ini.
Terbaru, KFC telah memberi maklum balas kepada semua mengatakan bahawa ujian makmal yang dilakukan terhadap ‘tikus’ itu telah membuktikan bahawa ia sebenarnya adalah ayam.

Jurucakap KFC berkata: “Baru-baru ini di Amerika Syarikat, pelanggan yang membuat dakwaan palsu dengan mengatakan ayam KFC tersebut adalah tikus telah menarik perhatian orang ramai disebabkan cerita yang tidak benar disebarkan.

“Pada hari Jumaat, peguam kepada pelanggan terbabit menyerahkan ‘tikus’ itu kepada KFC untuk ujian di makmal, dan keputusan rasmi mengesahkan yang ia sebenarnya adalah ayam dan bukan tikus”

Sebelum ini, Devorise mengatakan ketika dia menggigit sebahagian daripada makanan itu dia merasakan yang ia sangat keras dan bergetah sebelum menyedari ayam itu berbentuk tikus.

Katanya, dia telah membeli ayam goreng itu di KFC yang terletak di Compton, California dan melaporkan hal berkenaan kepada pengurus cawangan itu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here