Presiden Umno, Datuk Seri Najib Razak memberitahu bahawa rakyat Malaysia harus berterima kasih kepada parti Melayu yang memerintah.

“Ia akan menjadi baik jika bukan sahaja perwakilan tetapi semua ahli-ahli Umno, atau ia akan menjadi lebih baik jika semua rakyat Malaysia, bersyukur dengan nikmat (mereka mempunyai) sebagai hasil perjuangan parti itu,” katanya dalam ucapan pada perhimpunan agung tahunan parti itu di Pusat Dagangan Dunia Putra baru-baru ini.

“Pada hakikatnya, usaha Umno telah mengubah landskap hidup orang Melayu dan Bumiputera yang lebih baik, hanya dalam satu generasi,” katanya.

Banyak daripada kejayaan negara adalah kerana Umno, dan ia tidak dapat digambarkan dengan kata-kata atau dikira dengan nombor,” katanya.

Menurut TheMalaysianInsider, Najib juga berkata bahawa jelaslah bahawa Umno, yang merupakan teras kerajaan Barisan Nasional telah menunjukkan keupayaan untuk membawa negara ke tahap yang lebih tinggi.

“Di dalam Laporan Daya Saing Global 2015 oleh Forum Ekonomi Dunia, Malaysia naik dua anak tangga menduduki tempat ke-18 daripada 144 negara dalam ekonomi dunia,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here