Personaliti menggambarkan siapa kita dan bagaimana kita dipandang di hadapan semua orang. Personaliti menunjukkan tingkah laku, sifat, watak dan perangai seseorang.

Tahukah anda bahawa penampilan anda dapat dilihat oleh bentuk kuku anda?

Ya, memang betul, ada satu kajian analisis dibuat menunjukkan bentuk kuku menggambarkan watak seseorang.

Mungkin bukan semua betul, tapi yang admin punya kuku memang betul. Hehe. Jom anda pulak cuba.

1. Rata dan luas

Anda mempunyai fikiran yang jelas. Anda cepat belajar sesuatu yang baru dan mempunyai firasat yang tepat. Anda fikir sebelum bercakap. Kajian menunjukkan orang-orang dengan jenis kuku seperti ini adalah seorang yang kreatif dan bijak dalam penyelesaian masalah.

2. Segi empat sama

Orang yang mempunyai kuku berbentuk ini didapati lebih rajin. Mereka sangat ikhlas dan berdedikasi dalam tanggungjawab mereka. Mereka ada bakat untuk menjadi pemimpin. Mereka adalah orang yang boleh dipercayai dan mudah dipercayai oleh orang lain untuk menyelesaikan apa-apa tugas.

3. Kecil dan melengkung

Orang-orang yang termasuk dalam kategori kuku ini adalah mereka yang mempunyai bakat kreatif. Orang-orang ini sering menjadi berpunca keseronokan jadi orang lain mudah tertarik dengan mereka. Mereka berani, kuat dan setia. Mereka boleh jadi keras kepala dalam beberapa situasi.

4. Tidak seimbang dan kecil

Orang-orang ini cenderung untuk menjadi bijak dan bertenaga serta berfikiran tegas. Mereka juga suka memerhati dan lebih berfikiran luas dan suka memberi pandangan atau pendapat.

5. Segitiga

Jika kuku seseorang itu adalah segi tiga, ia bermaksud mereka adalah seorang yang berani dan kuat semangat. Mereka boleh dianggap sebagai orang yang suka bekerja dengan ‘smart’ . Mereka melakukan apa sahaja yang mereka suka.

6. Segi empat tepat dan memanjang

Mereka yang mempunyai kuku seperti ini adalah seorang yang periang dan suka berkawan. Mereka mesra dan suka bertemu dengan orang baru dan membuat kawan. Mereka cerewet tetapi tepat dalam membuat keputusan. Mereka tidak pandang sebelah mata dalam melakukan sesuatu walaupun membuat tugasan itu hanyalah kecil.

7. Panjang dan bujur

Kuku panjang dan bujur menunjukkan seorang yang kreatif dan hebat dalam seni. Mereka mempunyai kuasa imaginasi yang tinggi.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here