KUALA LUMPUR: Bekas polis Unit Tindakan Khas (UTK), Sirul Azhar Umar telah bersumpah bahawa Perdana Menteri tidak terlibat dalam “kes ini”.

Bercakap dalam rakaman video yang dikeluarkan dalam talian, Sirul Azhar berkata dia tidak diajar untuk memfitnah orang dan ia adalah satu kesalahan yang besar untuk berbuat demikian.

Video berdurasi 55- saat itu adalah video pendek ketiga yang dikeluarkan oleh beliau yang disabitkan kesalahan yang pada masa ini mencari perlindungan di Australia.

“Saya bersumpah bahawa Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak tidak memainkan apa-apa peranan dia juga tidak mempunyai sebarang penglibatan dalam kes ini,” Sirul Azhar berkata, kemungkinan besar merujuk kepada kes pembunuhan model Mongolia, Altantuya Shaariibuu.

Sirul Azhar mendakwa beliau masih dihubungi oleh pihak-pihak tertentu sejak video pertama selama dua minit dan lima puluh saat dikeluarkan yang telah tersebar melalui WhatsApp.

Pada masa ini Sirul Azhar berada di sebuah pusat tahanan imigresen di Sydney, Australia.

Sirul Azhar sebelum ini telah melarikan diri ke Australia selepas Mahkamah Persekutuan memutuskan beliau dan Azilah Hadri bersalah membunuh Mongolia itu.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here