Jika sudah berumur 30 tahun lebih, tidak mustahil ada orang yang rambutnya mungkin sudah berubah atau beruban. Umumnya, rambut putih menjadi tanda penuaan, dan kadang-kadang kita merasa risau dalam usia masih muda tapi sudah ada uban.

Bagi mengelakkan rambut beruban, ramai orang memilih menggunakan pewarna rambut. Namun sebenarnya, pewarna rambut sangat berbahaya kerana mengandungi bahan kimia yang boleh mengakibatkan kanser kulit, terutama pada bahagian kepala. Akibatnya keguguran tak diingini mungkin akan terjadi.

Jadi macam mana cara selamat dan semulajadi mengatasi rambut beruban? Anda cuma perlu memasukkan kulit kentang ke dalam air dan airnya boleh digunakan untuk mengatasi rambut beruban. Campuran kulit kentang dan air dipercayai mempunyai keupayaan bagi menghitamkan rambut dan juga menyuburkan pertumbuhan rambut.

Sebelum mengikuti langkah-langkah yang dikongsi oleh Wittyfeed.com ini, antara bahan yang anda perlukan adalah 6 biji kentang, air mendidih, minyak pati, saringan, dan mangkuk bersih.

(Foto: Wittyfeed)


Berikut cara-caranya:


Selamat mencuba!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here