Seorang penduduk bernama Sri Mulyani memuat naik video yang menunjukkan dua lelaki di atas motosikal.

Kedua-dua lelaki itu memeluk dan menunjukkan kemesraan yang membuat Sri Mulyani merasa tidak selesa dan bertindak menegur mereka.

“Tuan, jangan buat begitu. Hormati orang sini, ok? “Sri Mulyani berkata dalam video itu.

Video tersebut kemudian dimuat naik ke Facebook dengan keterangan berikut.

“Lihat yang begini di hadapan mata. Tadi saya mahu menendang motor itu tetapi kerana kaki saya tidak sampai akhirnya saya hanya tegur. Maaf jika tindakan saya salah, “kata Sri dalam postingnya hujung minggu lalu.

Postingnya itu menjadi tular dan dikongsi ribuan kali dan mengundang banyak komen negatif. Kebanyakan orang yang memberi komen menganggap lelaki itu pasangan gay.

Ternyata bukan pasangan gay

Beberapa hari kemudian terungkap bahawa kedua-dua lelaki itu bukan pasangan gay.

Beberapa posting di media sosial mengatakan bahawa kedua-dua lelaki itu sebenarnya adalah adik beradik.

Mereka adalah orang asing, dan di negara mereka hanya perkara biasa apabila dua lelaki menunjukkan kemesraan seperti dalam video.

Namun, apa yang menyentuh hati adalah apabila mengetahui bahawa kedua mereka sudah empat tahun tidak bertemu, menurut seorang netizen.

“Abang adik naik motosikal sudah tidak berjumpa 4 tahun, adiknya memeluk abangnya, dimarahi dan dirakan oleh seorang wanita, video ditularkan, dipanggil pasangan gay.

“Ibu kedua-dua lelaki itu sampai sakit dan keduanya takut keluar rumah kerana dibuli di internet. Indonesia hari ini,” tulis seorang netizen.

Namun sehingga kini masih tiada bukti yang menunjukan kedua lelaki tersebut adalah adik beradik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here