Kebanyakan wanita di Malaysia, terutamanya remaja pasti suka menonton drama Korea. Ini mungkin kerana filem Korea dianggap memiliki cerita romantik dan jalan ceritanya berbeza dari drama TV3.

Di samping itu, drama Korea membawa ramai pelakon kacak dengan muka putih dan kulit bersih. Jadi jangan terkejut jika ramai gadis suka menonton filem Korea kerana kadang-kadang mereka mempunyai kemungkinan untuk mempunyai teman wanita seperti pelakon drama Korea.

Tetapi tidak seperti kebanyakan lelaki yang tidak suka menonton filem Korea. Walaupun drama Korea juga banyak mempersembahkan pelakon yang cantik, tetapi kebanyakan lelaki di Malaysia tidak suka bila diajak menonton drama Korea. Rupa-rupanya ini sebabnya!

1. Merasakan harga diri sebagai seorang lelaki jatuh

Mungkin ada lelaki berfikiran bahawa menonton drama Korea boleh membuat jiwa lelaki mereka jatuh. Alasannya kerana banyak adegan drama Korea yang dipaparkan tidak mampu mereka lakukan.

2. Lebih ramai lelaki berbanding perempuan

Alasan lain adalah drama Korea lebih banyak membawa pelakon lelaki dengan wajah kacak daripada pelakon wanitanya. Kerana drama Korea direka untuk menghiburkan para gadis. Kesannya ramai orang lelaki yang tidak suka menonton drama Korea.

3. Tidak suka lelaki yang tidak macho

Walaupun kacak, pelakon drama Korea dianggap tidak macho seperti David Beckham, pelakon filem Korea lebih cenderung mempunyai wajah bayi yang comel. Kerana itulah lelaki tidak suka filem Korea.

4. Lelaki lebih suka filem aksi daripada cinta

Kebanyakan lelaki tidak suka menonton filem romantik seperti drama Korea kerana mereka sudah bosan dengan jalan cerita drama yang lebih kurang sama. Lelaki lebih cenderung menyukai filem aksi dengan adegan ganas seperti perjuangan, perang dan sebagainya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here