NEW YORK – AMERIKA SYARIKAT. Seorang lelaki telah dirakam dalam video melarikan diri dari tempat kejadian kemalangan kereta yang terbakar, dan – menurut polis – meninggalkan wanita berusia 25 tahun yang akhirnya mati dibakar api di dalamnya.

Video yang dirakam oleh pemandu lain di lebuh raya New York yang penuh sesak, menunjukkan seorang lelaki yang menahan sebuah teksi ketika api yang membakar keretanya sedang marak.

“Bolehkah saya naik?” Lelaki itu bertanya pemandu teksi, dan kemudian melompat masuk.

Polis telah mengenal pasti lelaki tersebut sebagai pemandu kereta: Saeed Ahmad, 23 tahun. Polis mengatakan bahawa dia yang memandu kereta Infiniti 2007 itu merempuh penghadang jalan pada malam Jumaat, sebelum terbakar. Penumpang wanita dilaporkan masih berada di dalamnya.

Bomba mengeluarkan badan Harleen Grewal yang berusia 25 tahun itu dari bangkai kereta pada malam itu. Dia dikatakan mati di tempat kejadian.

Grewal bekerja dengan sebuah syarikat katering, dan sering mempunyai rakan sekerja untuk memandunya ke rumah apabila dia bekerja lewat , keluarganya memberitahu New York Daily News, menurut laporan The Independent.

“Dia akan positif kepada semua orang, kadang-kadang tanpa alasan sama sekali,” kata Dhillon,┬áTeman lelakinya, kepada Eye Witness News.

Polis menangkap Ahmad di Pusat Perubatan Maimonides berdekatan, di mana dia dirawat kerana melecur di leher, lengan dan kakinya.

Dia didakwa atas kesalahan cuai hingga membawa kematian kerana meninggalkan tempat kemalangan, membawa secara berbahaya dan memandu laju.

Tetapi adik lelaki Ahmad berkata bahawa dia sebenarnya telah cuba menyelamatkan Grewal.

“Dia berkata wanita yang ada di dalam kereta itu terperangkat di dalam dan dia cuba mengeluarkannya, itulah sebabnya tangannya dibakar,” kata Waheed Ahmad kepada Daily News. “Dia tidak boleh … sudah terlambat untuknya.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here