Sebagai sebuah syarikat internet gergasi, Google pasti mempunyai cara khusus untuk memastikan syarikat itu berkembang. Dan salah satu cara yang Google adalah dengan memanjakan pekerjanya dengan pelbagai kemudahan lima bintang yang disediakan di pejabat.

Google tahu bagaimana membuat para pekerja gigih bekerja dengan menyediakan pelbagai kemudahan yang tidak akan atau sukar dijumpai di mana-mana pejabat lain. Taman permainan, lounge dengan reka bentuk yang indah, makanan dan minuman percuma, dan kemudahan mewah yang lain.

Jika ingin tahu tentang kemudahan yang disediakan oleh Google untuk pekerja di pejabat, ikuti ulasan berikut. Mungkin anda akan menyimpan impian untuk bekerja dengan Google.

1. Terdapat banyak permainan di pejabat Google.

(Foto: fastcompany.net)

2. Di pejabat Google ada ruang khas untuk gym, di mana para pekerja boleh menggunakannya secara percuma semasa berehat atau selepas bekerja dari rumah.

(Foto: zawya.com)

3. Pekerja boleh menikmati makanan lazat dan sihat yang disediakan oleh Google di pejabat mereka. Dan tentunya percuma.

(Foto: abcnews.go.com)

4. Google menyediakan pengangkutan percuma kepada pekerjanya. Jadi tanpa perlu memandu kereta anda sendiri atau menaiki pengangkutan awam, kenderaan Google akan mengambil pekerja.

(Foto: blogs.com)

5. Google memberikan 80% masa untuk bekerja, dan baki 20% bekerja untuk urusan peribadi.

(Foto: talkroute.com)

6. Google mempunyai bilik untuk bersantai yang selesa dan menyeronokkan. Di sini pekerja boleh berehat secara tenang atau berbual dengan pekerja lain.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here