(Foto: Sinar Harian)

PETALING JAYA: Lelaki yang telah diserang di luar sebuah surau di Johor selepas membunyikan hon berterusan Jumaat lalu telah memohon maaf atas kejadian itu, sambil menambah bahawa dia tidak bermaksud untuk menyinggung perasaan sesiapa melalui tindakannya.

Dalam satu laporan oleh Sinar Harian, Toh Chai Eun, 28, juga menjelaskan bahawa beliau telah terperangkap dalam kesesakan lalu lintas dan ingin melaksanakan urusan penting.

Perbuatan memberi hon itu membawa kepada serangan yang merosakkan kereta dan telah menyebabkan dia cedera dalam insiden itu. Toh, yang telah ditemui dengan pendakap leher, dipetik berkata.

Dia juga berharap isu itu tidak akan berpanjangan ke titik sehingga boleh menyebabkan ketegangan kaum.

Dalam kejadian Jumaat lepas, seorang lelaki memandu Toyota Camry putih membunyikan hon secara berterusan kerana kenderaannya dihalang oleh kereta lain yang diletakkan di luar surau di Taman Austin Perdana.

Sekumpulan jemaah yang marah kemudian menendang keretanya dan ada yang dilihat memukul pemandu terbabit berulang kali dengan kon manakala ada yang lain meminta jemaah untuk bertenang.

Polis menahan empat orang kerana didakwa merusuh.

Sementara itu, Pengerusi jawatankuasa surau Mohd Khaiidzir Ismail, yang hadir apabila Toh membuat kenyataan beliau berharap untuk meletakkan kes untuk berehat.

“Walaupun kejadian itu berlaku di luar surau, kami sebagai jawatankuasa telah melakukan apa yang perlu,”  dilaporkan berkata oleh Berita Harian.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here