IPOH: Kakitangan Shell, Nor Shafila Khairusalleh, 25, yang memang sudah ramai dikenali ramai yang merupakan model dalam poster yang diletakkan di sekitar stesen Shell di seluruh negara, menjadi tajuk hangat sekali lagi, tetapi kali ini, atas sebab-sebab yang salah.

Sebelum ini, Shafila pernah menjadi sensasi internet apabila poster gambar dirinya memegang sebotol air mineral telah menjadi tular, bahkan beliau mendapat nama “Gadis Air Mineral Shell” (gadis air mineral Shell).

Poster ini menjadi popular tahun lalu apabila para pelanggan berkongsi gambar poster yang mengatakan bahawa mereka sangat terkejut melihatnya buat kali pertama apabila wajah Shafila muncul keluar tiba-tiba, yang berada di sebelah petak petrol.

Ada yang mendakwa bahawa poster itu boleh jadi menyeramkan jika dilihat waktu malam kerana ia sama sekali tidak dijangka.

Sesetengah lelaki di Malaysia kini menganggapnya lucu untuk mengambil gambar yang dengan gaya yang tidak sepatutnya dengan poster Shafila.

Gambar-gambar ini beredar di kalangan pengguna media sosial dan mendapat kecaman yang hebat.

Dalam tindak balas serta-merta, Shell Malaysia berkata ia memandang serius perkara itu .

“Kami sedar bahawa gambar beberapa foto individu yang terlibat dalam perbuatan yang tidak menyenangkan dan bersahaja dengan poster promosi di stesen runcit kami yang beredar dalam talian.

“Kami tidak menghormati perbuatan tidak senonoh ini yang bertentangan kebudayaan rakyat Malaysia dan nilai teras Shell.

“Kami menggesa Netizens dan orang ramai supaya tidak lagi berkongsi imej-imej ini,” kata kenyataan yang dikeluarkan syarikat itu semalam.

Sementara itu, model poster berkenaan, Nor Shafila Khairusalleh, 25, meluahkan rasa kecewa dengan tindakan segelintir lelaki yang mencium dan memegang beberapa bahagian sensitif pada poster berkenaan sewaktu bergambar.

Bagaimanapun, beliau tidak mahu mengambil tindakan terhadap individu-individu yang ‘mencabul’ poster gambarnya, sebaliknya memaafkan mereka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here